Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان از عقد قرارداد بین گروه محیط زیست این دانشگاه و شهرداری شهرستان رشت به‌منظور ساماندهی و احیای تالاب عینک خبر داد.

سیروس بیدریغ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در رشت از عقد قرارداد بین گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان و شهرداری شهرستان رشت به‌منظور ساماندهی و احیای تالاب عینک خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اعلام اینکه با عقد قراردادی با شهرداری رشت و با پایان «طرح پژوهشی راه‌اندازی مرکز آموزش تالاب عینک» زمینه برای اجرای برنامه‌های حفاظت، احیا و بهره‌برداری تالاب عینک رشت فراهم شده است، بیان کرد: این تالاب، ارزشمندترین اکوسیستم آبی شهر رشت است که با قدمت چندصد ساله با وجود کارکردهای متعدد از نظر ذخیره آب، کنترل سیل، زیستگاه گیاهان و جانوران، تصفیه فاضلاب، گردشگری و ... جایگاه واقعی یک تالاب شهری را ندارد و از دیرباز موضوعات متعددی ازجمله مالکیت چندگانه، نبود برنامه جامع، نبود مدیریت واحد، تعارضات محلی، تنش‌های محیطی و ... امکان بهره‌برداری معقول از تالاب عینک را سلب کرده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با قدردانی از محمد دهداردرگاهی عضو هیئت علمی دانشگاه و  مجری طرح و سایر اعضای کارگروه عنوان کرد: سند حفاظت، احیا و توسعه آتی تالاب عینک با همکاری متخصصان رشته‌های مختلف در قالب این طرح مشخص شده است.

این مسئول ادامه داد: در این راستا برمبنای شناسایی منابع زیست‌محیطی و پارامترهای اقتصادی اجتماعی تالاب عینک و با تأکید بر ویژگی‌های کمی و کیفی آب تالاب، منابع آلوده‌کننده، توپوگرافی، پوشش گیاهی، حیات وحش، ساختار اقتصادی اجتماعی، کاربری‌های پیرامونی، ساختار زیربنایی، جاذبه‌های گردشگری و ... برنامه‌ریزی برای حفاظت و توسعه آتی تالاب صورت گرفت.

بیدریغ با بیان اینکه این تالاب می‌تواند از منابع گردشگری منحصربه‌فرد گیلان باشد، تصریح کرد: برای اجرای فعالیت‌های گردشگری طبیعت، طراحی و برنامه‌ریزی سازه‌ها و فعالیت‌ها اعم از پل چوبی طبیعت‌گردی، سایت پرنده‌نگری، سکوهای ماهیگیری، برکه آموزشی، مسیر قایق‌سواری، پمپاژهای هوادهی، لایروبی تالاب، پاکسازی گیاه غیربومی و مهاجم سنبل آبی، کاهش سطح گیاه نی و ... صورت گرفته است.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با اعلام اینکه به‌منظور اجرایی‌شدن این طرح، سازمان‌های متعددی در انجام پروژه سهیم هستند، خاطرنشان کرد: رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان در جلسه ساماندهی و احیای تالاب عینک رشت در آخرین جلسه مشترک برای بررسی مشکلات تالاب عینک، علاوه‌بر دعوت از معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، مدیران کل سازمان‌های آب منطقه‌ای، آب و فاضلاب شهری، منابع طبیعی، گردشگری، محیط زیست و شهرداری رشت و با حضور کارشناسان و اعضای شورای شهر رشت به  بررسی وضعیت آتی تالاب عینک رشت بر اساس طرح مطالعاتی واحد لاهیجان پرداختند و مقرر شد کمیته دائمی تالاب عینک با حضور مدیران اجرایی سازمان‌های ذی‌ربط  تشکیل و با دستور استانداری، تأمین اعتبار لازم مسیر اجرای برنامه‌ها تسهیل شود.

انتهای پیام/4103/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان شهرداری رشت قرارداد ساماندهی تالاب عینک رشت دانشگاه آزاد اسلامی ساماندهی و احیای واحد لاهیجان تالاب عینک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۹۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد

اکبر قایمی رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: آبگیری تالاب گرده‌قیت از مدتی قبل و با استفاده از آب رودخانه «گدار» شروع شده و هم اکنون با ورود ۲ میلیون مترمکعب آب، بیش از ۵۰ درصد از این مساحت این تالاب احیا شده است.

وی اضافه کرد: احیای این تالاب در این فصل که پرندگان مشغول لانه‌سازی و جوجه‌آوری هستند، از اهمیت ویژه‌ای برای میزبان از پرندگان مهاجر و بومی برخوردار است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: آبگیری این تالاب تا اوسط خرداد‌ماه که رودخانه «گادر» در این منطقه جریان داشته باشد، ادامه دارد و پیش بینی می‌شود بیش از ۲ میلیون مترمکعب دیگر آب وارد تالاب شود.

وی از همراهی و همکاری جوامع محلی پیرامون این تالاب به ویژه کشاورزان و باغداران در احیای این تالاب قدردانی کرد و افزود: تالاب‌ها نقش مهمی در حفاظت از منابع آب، خاک و هوا دارند و برای حفاظت از آنها با همه عوامل همکاری لازم را داشته باشند.

تالاب گرده‌قیت و میمند یکی از تالاب‌های جنوب دریاچه ارومیه است که با وسعتی حدود ۶۰۰ هکتار در ۷ کیلومتری شمال نقده از جاده ارومیه -مهاباد قرار دارد از ۲۵ سال قبل خشک شده بود، این تالاب از سوی سازمان محیط زیست به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • نشست سراسری مدیران، گروه‌ها و اعضای هیات علمی«گردشگری، میراث و شهرسازی»دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود - 2
  • نشست سراسری مدیران، گروه‌ها و اعضای هیات علمی«گردشگری، میراث و شهرسازی»دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود - 1
  • نشست سراسری مدیران، گروه‌ها و اعضای هیات علمی«گردشگری، میراث و شهرسازی»دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • جذب حداکثری از اهداف مهم برگزاری جشنواره امامت و مهدویت است
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • طهرانچی: معماران دانشگاه آزاداسلامی پروژه مسکن دانشگاه را طراحی می‌کنند
  • سبد گردشگری دانشگاه آزاد شاهرود تدوین شد
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد